U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Hoe ZPOS is ontstaan?

Gepost 2015/03/26

Marisol van der Linden (voorzitter en mede oprichter)

Ik ben geboren op Bonaire. Sinds 1990 woon ik in Nederland. Ik ben gelovig opgevoed. Vanaf klein ging ik met mijn moeder mee naar de kerk op Bonaire. Ik vond de zondagsschool lessen erg interessant. Ik heb actief deel genomen aan de kerkelijke bijeenkomsten. Door de kerk te bezoeken begon ik de Heere Jezus leren kennen. Ook in Nederland heb ik actief deelgenomen aan de kerkelijke bijeenkomsten. Doordat ik geestelijk actief was met God, heeft hij zich geopenbaard tot mij. Hij begon met mij te spreken. Hij zei tegen mij, dat ik slaven dient te bevrijden. Ik dacht, Slaven? Hoewel ik toen niet zo goed begreep, bleef ik zoeken naar meer uitleg en bevestiging van God. Later heb ik begrepen dat mensenhandel/vrouwenhandel een vorm van moderne slavernij is.

 

In Nederland heb ik diverse opleidingen en cursussen gevolgd. In 2005 ging ik rechten studeren aan de Haagsche Hogeschool. Tijdens mijn studie heb ik werkervaring opgedaan bij de Immigratie en Naturalisatie Dienst. Ik heb vrouwen aan de telefoon gehad die slachtoffers waren van vrouwenhandel. Deze vrouwen wilden een verzoek indienen voor een B8- regeling. Deze vrouwen bevinden zich als slachtoffer van gedwongen prostitutie in een zeer geïsoleerde positie. Dit was aanleiding voor mij om me te verdiepen in de rechtspositie en achtergrond van deze vrouwen. Daarom heb ik mijn scriptie geschreven over vrouwenhandel (gedwongen prostitutie) in Nederland. Tijdens het schrijven van mijn scriptie heb ik mijn roeping begrepen.

 

In 2009 heb ik mijn HBO- rechten studie met succes afgerond. Ik ben gespecialiseerd op het gebied van Europees/International Recht. Na mijn studie heb ik diverse banen gehad als juridisch medewerker. Daarnaast ben ik vanaf september 2009 actief met vrijwilligerswerk. Sindsdien ben ik betrokken en bezig geweest op het gebied van mensenrechten.

Ieder vrouw is bijzonder en ieder vrouw heeft het recht om geliefd en goed behandeld te worden. Graag wil ik de positie van slachtoffers van vrouwenhandel verbeteren door hen juridische en (eenmalige) financiële hulp te verlenen, geestelijke zorg en in de toekomst opvang te bieden.

Lees de rest van deze post »

Vrijwilligers verhalen